MENIU


AFACERI CU APARTAMENTE DE SERVICIU


MINUNATA POLITIE A DOMNULUI CHESTOR PESCARI VALENTIN - CERCETAT PENAL – SI AVENTURILE UNORA DINTRE SUBORDONATII APROPIATI ACESTUIA
-      PARTEA I-
AFACERI CU APARTAMENTE DE SERVICIU  
In anul 2007, Sava Mihai – seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Mures din cadrul DGPI, si-ar  fi contactat o mai veche cunostinta, domnul C.F. din Tg. Mures, propunandu-i acestuia sa cumpere un apartament de serviciu de la numitul Beres Ovidiu, ofiter in cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna, un subordonat al d-lui Sava Mihai.
Apartamentul de serviciu ii fusese repartizat domnului Beres Ovidiu Ladislau de catre Ministerul de Interne si Sava i-ar fi promis viitorului cumparator (sau donator)  ca dupa platirea unui avans, se va putea obtine aprobare pentru cumpararea acestuia, urmand ca actele finale sa se intocmeasca in cel mai scurt timp.
Initial, conform datelor existente in acest moment, numitul Sava Mihai ar fi dorit ca apartamentul de serviciu ce-i fusese repartizat domnului Beres, sa fie preluat de catre sora sa, Butiu Codruta, careia ii gasise un loc de munca extrem de caldut in cadrul Transgaz, dar din anumite motive tranzactia a picat (vom reveni pe tema asta).
In aceasta situatie Sava Mihai i-a facut propunerea mai vechii sale cunostinte, domnul C.F., de a prelua acel apartament de serviciu si acesta a acceptat.
In data de 08.03.2007 intre ofiterul Beres Ovidiu, pe de o parte si martorul C.F., pe de alta parte, s-a incheiat un contract prin care primul punea la dispozitia secundului apartamentul de serviciu situat in strada Hunedoara nr. 21/7 din Targu Mures, contra unui avans de 22.000 de lei (6.510,41 euro echivalent conform curs BNR), urmand ca dupa perfectarea formelor legale constand in punerea in posesie a imobilului de catre M.A.I., numitul Beres Ovidiu sa faca formele legale definitive vanzarii-cumpararii acestuia de catre dl. C.F., moment in care trebuia achitata si diferenta de bani pana la concurenta sumei totale de 78.000 lei (23.082,38 euro).
In cazul in care domnul Beres nu ar fi predat definitiv apartamentul in mod legal, acesta se obliga sa achite o dobanda de 9,5% lunar aplicata la avansul primit, pana la remedierea situatiei. Contractul era semnat de catre cei doi si de catre martorul Sava Mihai – numit ca sef al SIPI Mures, dupa promovarea fostului sef al SIPI, Pescari Valentin in functia de comandant al IPJ Mures.
Timp de sase ani, dl. C.F. a fost mintit ca actele sunt in curs de rezolvare. In mod legal, numitul Beres Ovidiu ar fi trebuit sa-i fi restituit domnului C.F. nu numai suma primita ca avans (6.510,41 euro) ci si dobanda aferenta in suma totala de 44.531 euro conform prevederilor contractuale, dar acest lucru nu s-a intamplat.
Acest aspect era cunoscut si de catre chestorul Pescari Valentin, comandantul I.P.J. Mures care i-a promis personal domnului C.F. in data 06.04.2011 ca problema se va rezolva.
La sfarsitul lunii februarie 2013, numitul Sava Mihai, seful SIPI Mures a inceput sa faca presiuni asupra domnului C.F. intrucat avea informatii ca este subiect al unui dosar penal deschis de catre D.N.A. pe numele sau.
Acesta il banuia pe domnul C.F. ca ar avea legatura cu acel dosar si potrivit declaratiilor domnului C.F., din dorinta de a-i plati acestuia o polita, numitul Sava Mihai incepuse o campanile prin care dorea inlatuirea acestuia si a sotiei acestuia din serviciu si lasarea familiei pe drumuri prin obligarea parasirii domiciliului.
Folosind metodele vechii Securitati si anume: “Calomniati, calomniati, - pana la urma tot ramane ceva”….domnul C.F. a fost subiectul unei ploi de sesizari anonime, in cea mai mare parte aceste denunturi calomnioase ajungand “intamplator” la militienii fideli domnului chestor Pescari.  Prin abuzuri fara precedent ale militienilor domnului chestor Pescari, dar si pe fondul efectuarii unor verificari demarate de catre DNA Structura Centrala pe subiectul neregulilor din cadrul M.A.I. legate de apartamentele de serviciu, domnul C.F. a fost amenintat, i s-a taiat gazul, i s-a demontat ulterior contorul de gaz, i s-a taiat curentul electric, fiind obligat sa paraseasca imobilul si sa plece in gazda la parintii sai care locuiau la un apartament de bloc cu doua camere, situat in Sangeorgiu de Mures, impreuna cu sotia si un copil minor, fara nicio despagubire pentru banii de care fusese practic talharit de catre organele de politie.
Ulterior militienii chestorului Pescari au spart usa de la intrare si au sigilat apartamentul aflat in discutie.
In inregistrarile postate pe wikileaksdemures.blogspot.com, numitul Beres Ovidiu nu se sfieste sa treaca de la rugamintile adresate domnului C.F. la amenintari directe sau usor voalate legate de parasirea apartamentului, dupa cum urmeaza:
Fisier 001

Ofiterul Beres Ovidiu sustine ca “si-a luat castanele” atat de la Bucuresti cat si de la chestorul Pescari, probabil pentru faptul ca nu a reusit sa transeze chestiunea pe cale amiabila, consecinta fiind faptul ca pe YouTube aparusera niste clip-uri legate de activitatile nelegale ale sefilor Politiei Muresene, aspect pus pe seama domnului C.F.
Beres spune ca se va forma o comisie din dispozitia chestorului Pescari, comisie ce il va evacua din apartament pe domnul C.F. si familia acestuia fara plata vreunei despagubiri. Pescari ii transmite prin ofiterul Beres ca ar fi bine pentru el sa plece fara tam-tam si ca ar fi de preferat sa fie evacuat fara scandal.
Domnul C.F. spune in inregistrare ca pe domnul chestor Pescari l-a abordat, la ziua de nastere a sefului S.I.P.I. si acesta i-a promis ca se va rezolva problema apartamentului, (in incinta complexului Weekend Mures in sala de oaspeti).
Ofiterul SIPI, Ovidiu Beres ii spune domnului C.F. ca ar fi bine sa nu complice treburile amenintandu-l cu deschiderea unui dosar penal pentru fals si uz de fals deoarece sotia acestuia s-ar fi prezentat sa achite in avans o factura de gaz utilizand o copie a buletinului sau, dandu-se nevasta acestuia.
(Ne intrebam care este coeficientul de inteligenta al unui militian angajat al domnului chestor Pescari daca poate presupune ca cineva care se legitimeaza cu o carte de identitate cu initialele C.A., se poate recomanda ca fiind sotia militianului care, in mod evident poarta un alt nume ! – Ce naiba ii invata oare la Scoala de la Baneasa ?)
Intr-o incercare de a gasi o cale amiabila pentru rezolvarea situatiei, desi el era cel prejudiciat, domnul C.F. ii mai relateaza ofiterului Beres ca a discutat problema si cu domnul Sava Mihai, seful ierarhic al domnului Beres si ca si acesta i-a confirmat faptul ca apartamentul trece de la stat pe persoana fizica si ca urmeaza intocmirea formelor legale de vanzare-cumparare. Acesta, de altfel, garantase prin semnarea contractului ca actele de vanzare-cumparare se vor rezolva in cca, trei patru luni de la semnarea contractului.
La toate incercarile domnului C.F., ofiterul Beres ii spune acestuia ca ar fi bines sa-I predea cheile sefului comisiei din cadrul Politiei, respectiv domnului ofiter Moldovan. Beres spune ca dupa ce isi va vinde casa ii va restitui domnului C.F. datoria si ca acesta va fi primul care isi va primi banii.N.N.* : In mod poate intentionat domnul ofiter Beres si-a scos intr-adevar casa la vanzare dar pretul cerut este in mod voit mult prea mare pentru a se putea gasi vreodata cumparatori astfel incat lucrurile au ramas la fel, domnul C.F. simtindu-se si in prezent in situatia de talharit de catre organele statului care ar trebui sa se ocupe tocmai de suprimarea acestor practici.  
Fisierul 002:

Domnul C.F. ii solicita domnului ofiter S.I.P.I. Beres Ovidiu banii datorati. Acesta ii spune sa preda cheia si ca o sa-I inapoieze banii. Ii mai spune sa se linisteasca deoarece isi va “primi banutii”.
Domnul oifiter SIPI ii reproseaza domnului C.F. ca ar fi pus pe YouTube filmulete in care apar vorbe ca ar fi vandut apartamentul si ca ar fi impartit banii “cu nu stiu cine”. Mai spune ca ieri a venit de la Bucuresti si ca asta este… (din informatiile noastre, Sava Mihai nu era inca citat la organele  de urmarire penala dar, il insotea pe Beres Ovidiu, cand acesta era citat la DNA Central)
Domnul C.F. afirma ca va regreta toata viata ca a cunoscut “un gunoi ca Sava Mihai” pentru ca el a garantat pentru Berers Ovidiu si a facut presiuni ca sa-i dea acestuia banii. Sava ar fi vrut initial ca acel apartament sa il ia sora-sa.
Fisierul 003

Beres afirma ca in aceasta saptamana se va intruni comisia de receptionare a apartamentului si ca ar fi bine ca domnul C.F. “sa nu se certe cu ei ca sa nu si-i ridice in cap”. Totodata ii spune ca nu are cum sa-i dea banii inapoi.
Fisierul 004

In discutia cu domnul C.F. ofiterul Beres afirma ca il intelege perfect pe acesta si stie ca ii este greu (si o spune cu compasiune, dupa ce i-a luat banii si nu ii mai returneaza)
Domnul C.F. ii spune ca nu i-ar fi dat atatia bani daca seful SIPI, Sava Mihai nu ar fi girat pentru subalternul sau. Totodata spune ca la ziua lui Sava, l-ar fi abordat pe chestorul Pescari si ca l-a intrebat ce se intampla cu apartamentul.
Ofiterul Beres afirma ca chestorul Pescari s-a suparat in legatura “cu acele mesaje” si ca el este anchetat la Bucuresti.
Domnul C.F. spune ca nu are nicio legatura cu mesajele si ca alea sunt in legatura cu fostii prieteni ai lui Sava si ca daca Pescari este atat de grijuliu de ce nu isi respecta si cuvantul dat in legatura cu promisiunea ca situatia apartamentului se rezolva.
Beres spune ca apartamentul va fi preluat de catre comisie care va inventaria faianta, gresia, alte dotari si ca banca nu ii acorda credit deoarece mai are unul.
Domnul C.F. afirma ca seful SIPI, Sava Mihai, a semnat personal contractul si ca acesta a fost scris la indicatia sa. Mai spune ca acesta l-a cautat inainte cu o saptamana de Craciun si ca i-a promis ca apartamentul trece de la stat pe persoana fizica si se rezolva.
Fisierul 005

Domnul C.F. spune ca nu are nicio legatura cu inregistrarea de pe Internet si intreaba daca Pescari si cu Sava fac mizerii pentru asta.
Beres ii spune ca Pescari s-a suparat pentru SMS-ul trimis de sotia domnului C.F. in care se pomeneste numele chestorului Pescari, a sefului SIPI, Sava Mihai si este amenintat Beres.

Nota* Usa apartamentului de serviciu tranzactionat ilegal a fost sparta de catre un commando de militieni trimisi de catre chestorul Pescari la sfarsitul lunii iulie 2013. Ulterior spargerii s-au aplicat sigilii.


     


Intre timp pe lista locatarilor s-au efectuat modificari, dar denumirea in cauza a ramas neschimbata !           Domnul C.F. nu si-a primit nici pana in prezent banii datorati si locuieste cu chirie.
           Chestorul Pescari, Sava Mihai si Beres Ovidiu se afla inca in stare de libertate si locuiesc in vilele personale.

Priviti cu atentie poza din mijloc, foto-document care prefigureaza subiectele ce vor fi dezvaluite in urmatorul episod !Vila domnului Sava este imprejmuita cu stalpi  din metal. Exista documente care sa ateste faptul ca domnul Sava a achizitionat materialele in mod legal sau provenienta acestora este cumva legata de cuptoarele de racire de pe platforma Carbid-Fox ? 

Cosul de gunoi de langa WC are acte de provenienta sau trebuie sa clarificam tot noi acest aspect ?

Dosar  penal  137/P/2013, Beres Ovidiu Ladislau si Sava Mihai isi nega semnaturile, procurorul de caz schimbat de doua ori !

Dosar penal 4175/P/2013 firma de paza U.A. Prot Ardeal Security, asociatii din umbra Sava Mihai si interlopul Ignat Mircea din Tarnaveni, activitate  fara licenta, situatia dosarului ,,Standby,,
Nota* U.A. Prot Ardeal Security, initialele UA, Ursu Aurel consateanul interlop a lui Sava Mihai de la Ideciu de jos, fost asociat in firma, in prezent este incarcerat la penitenciarul Bistrita-Nasaud, fiind condamnat pt. infractiunea de inselaciune, (aspecte cu care merita sa dezbatem un subiect foarte inetersant de luare si dare de mita) pt. d-ul Sava Mihai .

Va urma………

Un comentariu:

  1. Toate averile lor sint ilicite, asta e evident! Pescarusu asta e implicat si in alte afaceri ilegale cu apartamente, de exemplu prin asociatiile de proprietari care, prin presedinti cercetati penal(de exemplu Oprea Alexandru, seful fara acte in regula al As.de Proprietari Nr.6 Tg.M) scot oamenii din apartamente si apoi le vind/cadorisesc celor cu care au interese. Din aceasta mafie imobiliara face parte Dorin Florea, actualul primar al urbei muresene, care semneaza atestate de administratori in fals!

    RăspundețiȘtergere

Toarna aici ce sti despre mizeria sistemului !